martes, 24 de febrero de 2015

Psicomotricitat

     
      
            Donat que ja hem vist, a classe, el temari de cos i moviment, m’agradaria que férem una ullada a un tema que, en el meu parèixer és molt interesant referit a l'Educació Física, la "Psicomotricitat".

            Què és Psicomotricitat?

            La Psicomotricitat es podria definir com la relació que hi podem trobar entre la activitat psíquica entre la ment humana i la capacitat motriu o funcions (motrius) del cos.


            A continuació, us deixe un parell d’enllaços:

            En primer lloc, trobem aquest article sobre la importància del aprenentatge en edats tempranes, escrit per Carolina MacCourtney, Màster en Educació i Màster en Estimulació Temprana, on s’exposen les diferents raons per la qual és important aquest tipus d’estimulació.


            En segon lloc,  un altre article digital, Educación psicomotriz, de Juvitza Panez Salazar on podem informar-nos breument sobre psicomotricitat.


            A mi, per suposat, m’agradaria donar la meua opinió sobre el tema,  i és que, encara que, suposadament, aquesta matèria ha sigut introduïda en el currículum d’educació primària (Real Decreto 126/2014, de 28 de febrero, por el que se establece el currículo básico de la Educación Primaria), no se li dóna la importància necessària per al correcte desenvolupament motriu entre la població més jove d’aquesta societat.            Des del meu punt de vista, actualment, l’educació física es veu més com un apartat preparatori per a l’àmbit esportiu, i encara que sí, és un àmbit important (per el fet d’evitar el sedentarisme) també hem de pensar, que hi ha ocasions en el nostre dia a dia, on trobem aspectes que és treballen, o és deurien treballar, a l’educació física (coordinació, reflexes, etc..). I que, senzillament fent una ullada, es pot veure com aquelles persones que no han practicat un esport de xicotets, tenen mancances en  aquest sentit. I tal volta, treballant aquest tipus de activitats, servirien per pal·liar-les i, d’aquesta manera dotar a la població d’una base física adequada. 

            Per últim, i per finalitzar amb aquest post, us deixe un enllaç amb un article de revista que he pogut trobar a internet, on no sols ens explica que és la psicomotricitat, sinós que ens ajuda a entendre i com treballar la psicomotricitat, amb exemples d’avaluació. No hay comentarios:

Publicar un comentario