viernes, 8 de mayo de 2015

No es oro todo lo que reluce.

                Hi ha que veure lo realment acostumats a certes coses, com la societat en la que vivim ens ha acostumat a certs estímuls, o certes ideologies que poc a poc hem aplegat a considerar “normals” (ho fique entre cometes perquè podríem fer un debat molt llarg de lo que vol dir la paraula normal)

                És cert, que poc a poc ens han inculcat d’una manera “subliminal” com hem de ser per poder ser acceptats per la societat, tal volta, tu que estàs llegint aquest post pots pensar, de que està parlant el tio este? Et propose un joc.

Anem a pensar en certes personatges que veiem en el nostre dia a dia:  

1-      Pensem en un home, Alt, intel·ligent, ric, serio, triomfador, bon cotxe...
2-      Ara pensem en una xica, esta a la platja, prenent el sol, du unes ulleres de sol negres, somriu...
3-      Un xic jove, du pantalons amples i per baix del cul, camisa ampla, gorra....

Molt be, ara respon algunes qüestions.

1-      Perquè el primer home va en tratge?
2-      Com es possible que aquesta xica estiga prima si jo no he dit res del seu físic?
3-      Perquè ha de ser un delinqüent?

I es que les coses son aixina, la societat ens ha clavat en el cap quin es el ideal perfecte, tots hem de tindre bon cos, tindre diners, consumir, etc.

                Tot açò m’ha vingut a classe quan després de 2 setmanes parlant sobre les ideologies relacionades amb el cos (algunes de elles) i descobrint maneres de veure com ens diuen les coses sense dir-nos-les he vist aquesta imatge en un bus de la EMT de València.                Si ens fixem en la imatge, que ens està anunciant, com no, un producte que ajuda a fer-te prim. On el ninot que ix es una persona prima, per no dir esquifida, pràcticament es un muñeco palo que a més du unes tisores a la ma com si es pugessin retallar eixos quilos “de sobra” a més se’l veu content, com si el fet de estar prim et fera més feliç. I com no! Ací ve l’eslògan: “¡Y vuelve a ser tú!” Per que tot el món sap que si no eres com l’estàndard de bellesa actual no eres tu, de fet eres un altra persona a qui no val la pena ni mirar...

                A la societat actual, vivim rodejats de milers d’estereotips que ens bombardejen a totes hores demanant-nos que consumim per intentar ser cada volta “millors” però no hem d’oblidar que lo que realment els importa no es que siguem millor o pitjor, lo que volen es que consumim, i per a això ens clavaran, o intentaran clavar-nos, tot tipus de idees en el cap per a que comprem més i més. Per això lo important no es tindre un cos esvelt o ser mes o menys guapos. Lo que realment importa es tindre el cap al lloc, estar a gust amb tu mateix i si ho creus convenient , ja faràs per millorar el teu físic, ¡que no et mengen el coco!


Recorda, "mens sana in corpore sano"

No hay comentarios:

Publicar un comentario